Andre behandlinger

 

Fotsoneterapi

Soneterapi har lange tradisjoner innen legekunsten, og er en utbredt naturmedisinsk behandlingsmetode. Det knyttes noe usikkerhet til hvor gammel den er og hvor den opprinnelig oppsto. I følge historiske kilder ble metoden benyttet allerede for 5000 år siden både i India og Kina. Veggmalerier fra faraoenes Egypt, ca 2330 f.Kr., viser at soneterapi ble utført der. Indianerene i Nord-Amerika har også hatt kjennskap til denne behandlingsformen.

Magnetfeltterapi Er en helt smertefri behandlingsform som gjenoppretter ionebalansen i kroppen. Når vi blir syke forandrer denne balansen seg og cellene blir utladet.

Behandlingen øker blodsirkulasjonen uten at puls og blodtrykk øker i noe særlig stor grad. Den øker kroppens opptak av oksygen og næringsstoffer, og bidrar til kroppens utskilling av avfallsstoffer.

Kopping Er en form for vakumbehandling, som gir økt sirkulasjon i området det blir benyttet. Det benyttes kopper i glass/plastikk, som eks. settes over ømme muskler i nakke /skuldre/rygg. osv. Oksygenet/luften blir dratt ut av koppen, dermed oppnår en et vakum. Koppene kan stå en stund eller en kan jobbe med dem og dra over et bestemt område. Kan være både behagelig og noe ubehagelig, alt etter hvor stram/øm en er. Brukes kun til vokse.

Moxa Er en varmebehandling som gjerne brukes sammen med akupunktur. Vanligvis benyttes en urt som ligner på burot (OBS v allegi). Moxaen tennes så på toppen og den avgir varme som gir energi og stimulerer tilhørende meredian.

Otosan/ørelys Er også en vakumbehandling, som er flere tusen år gammel.

En kjegle laget av lin og bomull og som er innsatt med bivoks og urter, settes i øregangen og antennes på toppen. Etterhvert dannes et vakum i øregangen. Ørelys kan brukes ved øresus, svimmelhet, ørebetennelse, bihulebetennelse, "dotter i ørene" osv.

 

Merk; Vi gjør våre kunder oppmerksom på at vårt tilbus med forskjellige behandlingsformer, kun er et supplement til annen/øvrig behandling fra det offentlige helsevesen. Ved tvil, så henvises kunden alltid til sin fastlege for øvrig konsultasjon og utredning.

 

 

Følg oss

Få med deg siste nytt, følg oss på facebook.

Design og CMS levert av EKH.no